Siirry sisältöön
Vallisaari / Island Hopping matkalippu
[]

Kauppias

FRS Finland Oy info@frs-finland.fi 0102023780 Y-tunnus: 2538283-4 Kauppiaan ehdot

Vallisaaren lipulla pääset halutessasi myös saarihyppelylle!

Lähde Vallisaareen joko Kauppatorilta tai Kalasatamasta. Kauppatorilta pääset suoraan Vallisaareen, Kalasatamasta lähtevä linja on Island Hopping -ympyrälinja, joka liikennöi Kalasatama-Vallisaari-Suomenlinna-Lonna-Kalasatama -reittiä. 

Yhdellä henkilökohtaisella päivälipulla voit kulkea sekä meno-paluureittinä Kauppatorilta Vallisaareen, että vapaasti ympyrälinjalla. 

Samalla lipulla pääset myös illalla pois Lonnasta tai Suomenlinnasta Kauppatorille FRS:n linjoilla, jos olet näille saarille päivän mittaan rengaslinjalla päätynyt.

Katso lähtölaiturit ja reittikartta täältä.

Miksi varata lauttalippu verkosta etukäteen?

Vallisaari on kiinnostava kohde, ja kauniina päivinä sekä etenkin Helsinki Biennaalin aikaan lautat voivat täyttyä nopeastikin. Varaamalla lippusi etukäteen saat valittua haluamasi lähtöajan, ja varmistat näin paikkasi lautalla. Paluu tapahtuu vapaavalintaisella lautalla  ja paikkoja tietylle lähdölle ei voida varata tai taata. Lippuja on myös mahdollista ostaa Helsinki Biennaali Paviljongin lipunmyyntipisteestä tai alukselta, mutta suosittelemme ennakko-ostoa verkosta.

Erityisryhmät

Erityisryhmäksi luetaan lapset 7-17v., opiskelijat, eläkeläiset, työttömät sekä varus -ja siviilipalvelumiehet (todistus näytettävä lipun yhteydessä).

Vallisaaren lautta-aikataulut

Kauppatori-Vallisaari -linjan aikataulut löydät täältä.

Ympyräreitin liikennöinti alkaa 22.5. ja päättyy 17.9., aikataulut löydät täältä.

Huomaathan, että Ympyräreitille et voi varata paikkaa muuten, kuin Kalasatamasta lähtiessäsi. Muu kulkeminen tapahtuu aluksen tilan mukaan. Palvelun tuottaja ei sitoudu liikennöimään nimetyllä aluksella, vaan alusta voidaan vaihtaa esimerkiksi sään, konerikon tai muun syyn vuoksi pienempään tai isompaan.

Huom! Liikuntarajoitteiset! Alukset ovat suhteellisen pieniä, noin 15 metrisiä vesibusseja. Alukset eivät sovellut sähköpyörätuolille niiden painon vuoksi, sillä ramppien kanssa voi tulla ongelmia ja ramppien kulmat voivat olla isot. Manuaalipyörätuolilla pääsee kyytiin, suosittelemme avustajaa. Henkilökunta auttaa pyydettäessä. Aluksissa ei voi liikkua vapaasti pyörätuolissa niiden rakenteen vuoksi. Tummanvihreää aikataulua ajaa isompi alus ja suosittelemme niiden vuorojen käyttämistä, jos mahdollista. Ympyrälinjaa (oranssi linja Kalasatamasta) operoi huomattavasti pienempi alus, johon pyörätuolin lastaaminen on mahdollista, mutta hankalaa. Alus pysähtyy myös Lonnassa, ja siellä uloslastaaminen on erityisen vaikeaa, suojellun kivirakenteisen laiturin korkeuden vuoksi. Vallisaareen ajettaessa liikuntarajoitteiset jätetään pääsääntöisesti Torpedolahden laituriin, sillä se on laiturina parempi kuin Luotsipihan laituri.