Upeiden maisemien ja vehreän luontonsa lisäksi Vallisaari tarjoaa kiinnostavia tarinoita menneiltä vuosisadoilta ja -kymmeniltä; Ruotsin, Venäjän ja itsenäisen Suomen ajalta.

Missä oli Vallisaaren kyläkauppa? Missä saattoi kouluttautua uimamaisteriksi?

Miksi Vallisaari, Hill Island, esiintyy englantilaisen sotaturistin matkakirjassa?

Mikä ihmeen panimo ja viinanpolttimo?

Miksi Vallisaaren luotsitalo ympäröitiin korkealla rajamuurilla?

Entäpä Augustin Ehrensvärdin 153 kohtaa sisältävät perustelut, miksi Vallisaari lopulta jäi Viaporin mittavien linnoitustöiden ulkopuolelle?

Siis mikä trachyphloeus scabriculus?

Pinta-alaltaan 76,2 ha laaja saari on ollut sotilaallisessa käytössä jo Suomenlinnan rakennustöiden alkuajoista lähtien, ja siellä on edelleen lukuisia rakennuksia ja tykkipattereita eritoten saaren aktiivisimmalta varustelun jaksolta eli venäläiseltä kaudelta. Vallisaaren keskeinen nähtävyys, saaren korkeimmalla kohdalla sijaitseva Aleksanterin patteri tarjoaa 360-panoraaman kauas merelle, naapurisaarille ja kaupunkiin.

Opastuksella tutustutaan saaren kiehtovaan historiaan ja viehättävään luontoon. Opastettu kierros tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua saaren toistaiseksi suljettuun, eteläiseen kärkeen. (Huom! Vaikuttaa kierroksen kokonaiskestoon ja hintaan. Kysy tarjousta!)

Kesto 1,5 – 2,5 h

Siirry verkkokauppaan

Mikä Ehrensvärd-seura?

Ehrensvärd-seura ry on perustettu vuonna 1921 Suomenlinnan ja sen historian tunnetuksi tekemiseksi. Opastetut kierrokset Suomenlinnassa, Vallisaaressa ja Lonnassa ovat näkyvin ja kuuluvin osa seuran työtä. Tämän lisäksi seura ylläpitää Ehrensvärd-museota, järjestää purjehduksia tykkisluuppi Dianalla, pyörittää Kahvila Piperiä ja toteuttaa lapsille tarkoitettua, historiallisiin tosiseikkoihin perustuvaa Suomenlinnan seikkailukierrosta, sekä julkaisee kirjallisuutta. Lisäksi Ehrensvärd-seura vastaa Suomenlinna-museon avoinnapidosta ympärivuotisesti. Lisätietoja: https://www.suomenlinnatours.com/