Siirry sisältöön

Pitkä talvi alkaa väistyä ja Vallisaaressakin haravoidaan lumet poluilta, pyyhitään pölyt ja valmistaudutaan kesään 2022!

Reittiliikenne Vallisaareen käynnistyy vappupäivänä 1.5.2022, tuttuun tapaan Kauppatorilta, Vanhan Kauppahallin takaa, Lyypekinlaiturista. Reittiliikenteen aikataulut voit katsoa TÄSTÄ.

Vappupäivänä ovensa avaa myös Torpedolahdella sijaitseva Vallisaaren Satamakahvila. Laitetaan kuohuviinit ja oluet kylmään, sekä paistetaan munkit ja lohipiirakat valmiiksi. Lisätietoa kahvila- ja ravintolatarjonnastamme voit katsoa TÄSTÄ.

Talven aikana jalostuneet kehityssuunnitelmat, ravintoloiden ja kahviloiden parannukset sekä muut kunnostustyöt tehdään toukokuun ensimmäisillä viikoilla, joten kaivureita, pakettiautoja ja mönkijöitä voi olla liikkeellä hieman normaalia enemmän, kuljethan siis saarilla varoen. Muuten toukokuussa on usein vielä varsin rauhallista, joten voit nautiskella hiljaisuudesta ja rauhasta sekä ihailla kevään heräämistä. Muista kuitenkin myös retkietiketti.

Viime kesänä Helsinki Biennaalin innoittamana Vallisaaressa ja Kuninkaansaaressa vieraili ennätykselliset 155 000 kävijää. Vallisaari onkin vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Helsingin suosituimmista retkikohteista, hyppää siis sinäkin lauttaan ja lähde seikkailulle!