Siirry sisältöön
360,00 € / 2 h

Tervetuloa Vallisaareen monipuoliselle opastetulle kierrokselle, jossa yhdistyvät taide, luonto ja historia. Opastuksella kierretään valituissa Helsinki Biennaalin taidekohteissa, pysähdytään ihastuttavien maisemien äärelle, kuullaan Vallisaaren monimuotoisesta luonnosta ja värikkäästä historiasta sotilassaarena sekä ainutlaatuisena asuinpaikkana. Helsinki Biennaalin nykytaide, kymmeniä vuosia omassa rauhassaan kehittynyt luonto ja satoja vuosia kerrostunut historia käyvät mielenkiintoista vuoropuhelua keskenään.


Oppaana toimii kokenut ammattilainen, taidehistorioitsija Maija Tuurnala, joka on asunut Kuninkaansaaressa syntymästään saakka. Tarinoissa yhdistyvät rakkaus luontoon, taiteentuntemus, syvä kiinnostus historiaan ja vuosikymmenien mittainen omakohtainen elämä saarilla.
Opastuksella liikutaan kumpuilevassa ja epätasaisessa maastossa, ja lämpötila saaren sisäosissa on hyvin erilainen kuin tuulisella rannalla, joten retkeen kannattaa varautua mukavilla jalkineilla ja muutenkin säänmukaisella pukeutumisella. Myös vesipullo on hyvä ottaa mukaan.

Opastukset lähtevät Luotsipihalta, jonne vesibussi saapuu. Kierros päättyy Kuolemanlaaksoon saaren kahvilapalveluiden ja vesibussin lähtölaiturin läheisyyteen, ellei toisin sovita. Retken kesto 1,5-2h.

Ryhmän maksimikoko 30 henkilöä.