Siirry sisältöön

Saarihyppely eli island hopping on monille tuttua esimerkiksi Kreikan saaristosta, mutta myös Helsingin edustalla pääsee saarelta toiselle siirtymään helposti ja vaivattomasti – saman vuorokauden sisällä!

Saarihyppelyssä siirrytään saarelta toiselle. Joskus matkat voivat olla pidempiäkin ja saarihyppelyyn voi kuluttaa aikaa useita päiviä, mutta merellisen Helsingin edustalla kierrät saman päivän aikana helposti kolme upeaa kohdetta ilman tarvetta omalle tai vuokratulle veneelle.

Nauti luonnosta Vallisaaressa, ihastele Suomenlinnaa ja sauno Lonnassa

Vallisaari on osa rengaslinjaa, jolla voit kiertää Vallisaaresta Suomenlinnaan ja Lonnaan. Rengaslinjan lähtöpiste mantereen puolella on Kalasatamassa, mutta pääset Vallisaareen kätevästi myös suoraan Kauppatorilta. Sama lippu käy sekä Kauppatori-Vallisaari -linjalle, että rengaslinjalle!

Vallisaari on pääkaupunkiseudun saariston monimuotoisin luontokohde. Vallisaari oli pitkään suljettuna yleisöltä, mahdollistaen sen luonnon muodostumisen villin luonnontilaiseksi. Saarelta löytyy myös paljon historiaa, toimihan se aikanaan satojen ihmisten kotina ja työpaikkana sekä sotilaiden palveluspaikkana. 

Suomenlinna on monelle tuttu kohde, jonka merilinnoitus on Unescon maailmanperintökohde. Saarella löytyy tekemistä ja näkemistä, ja linnoituksen historia vie mukanaan.

Lonna sijaitsee Kauppatorin ja Suomenlinnan välissä. Pieni saari palvelee kahvilan, baarin, ja tapahtumien kera. Lisäksi Lonnasta löytyy sauna – päätä siis saarihyppelysi saunoen meren äärellä!

Yhdistä Biennaali ja saaristoelämys

Oletko tulossa Vallisaareen Biennaaliin? Yhdellä henkilökohtaisella päivälipulla voit kulkea sekä meno-paluureittinä Kauppatorilta Vallisaareen, että vapaasti rengaslinjalla.

Kenelle saarihyppely Helsingissä sopii?

  • Luonnosta ja merellisistä maisemista viehättyville

  • Ravintola- ja kahvilaelämyksistä uniikeissa miljöissä nauttiville

  • Sotahistoriasta kiinnostuneille rengasreitin jokainen saari tarjoaa palasia historiasta

  • Helsingissä vieraileville turisteille, jotka haluavat tutustua merelliseen Helsinkiin ja sen saaristoon

  • Kiinnostavaa kesätekemistä etsiville perheille

Lähtölaiturit ja rengaslinjakartta

Huomaathan, että Vallisaaresta liikkuu vesibussi Kauppatorille kahdelta laiturilta. Rengaslinja saapuu Kalasatamasta vain Luotsipihan laituriin ja jatkaa siitä Suomenlinnaan ja Lonnaan.

Rengasreitti kiertää suunnassa Kalasatama-Vallisaari-Suomenlinna-Lonna. Voit siis lähteä Vallisaareen joko Kauppatorilta tai Kalasatamasta. Sama lippu mahdollistaa meno-paluun Kauppatorilta Vallisaareen, että vapaan liikkumisen rengasreitillä. Muistathan tutustua reittien aikatauluihin!

Samalla lipulla kuljet sekä vihreän linjan mukaisesti Kauppatorilta Vallisaareen, että oranssin rengaslinjan mukaisesti.

Kauppatori-Vallisaari -linjan aikataulut löydät TÄÄLTÄ ajalle 18.9.-30.9.

Rengaslinjan liikennöinti alkaa 22.5. ja päättyy 17.9.

Osta lauttalippusi täältä!