Siirry sisältöön
44,00 €
22,00 €
44,00 € / 5 h
Hinta sisältää 1 henkilön. Tämän yli menevät:
  • Aikuiset44,00 €
  • Lapset alle 12 v22,00 €

Kauppias

Aava Lines myynti@aavalines.fi Hallinto +358 40 7290694 Tilausristeilyt myynti +358 40 6708845 Y-tunnus: 2683718-3 Kauppiaan ehdot

Lokakuussa lauantaina 2.10. ja 9.10. järjestämme upean opastetun ruskaretken Vallisaareen

Vallisaari ja Kuninkaansaari ovat luonnonmukaisessa tilassa vuosikausia versoneet villit saaret 20 minuutin laivamatkan päässä Helsingin Kauppatorilta, Suomenlinnan naapurissa. Niiden kesyttämätön luonto tarjoaa vierailijoilleen rosoisen kauniin ja elähdyttävän luontoelämyksen - aivan pääkaupunkimme edustalla. Ennätyksellinen lajimäärä kertoo ihmisen ja luonnon rinnakkaiselosta. Viime vuosikymmenet Valli- ja Kuninkaansaari ovat kehittyneet villin luonnontilaisina. Saarilla pääset tutustumaan myös satojen vuosien sotahistoriaan aina Venäjän vallan ajoilta lähtien. Ruskaretkellä pääsemme myös käymään muilta kävijöiltä suljetussa salaperäisessä saaren eteläosassa, jossa on uskomattomat näkymät kohti etelää.

Päivän ohjelma ja sisältö

klo 10.45 tapaaminen Vanhan Kauppahallin kulmalla, laituri 5, jossa alus odottaa

klo 11 alus lähtee kohti Vallisaarta, matka-aika on n. 20 minuuttia

Kun saavutaan Vallisaareen aloitetaan opastettu saarikierros, jonka aikana päästään tutustumaan myös Vallisaaren suljettuihin eteläkärjen osiin. Kierroksen aikana kuullaan tarinoita saaren historiasta ja ihastellaan syksyn väriloistoa.

Klo 15.00 kahvi/tee ja suolainen piiras Satamakahvilalla. (tämän lisäksi mahdollisuus myös muihin ostoksiin kahvilan valikoiman puitteissa)

klo 15.30 paluumatka kohti Kauppatoria alkaa

klo 16 perillä Kauppatorilla

 

Hinta sisältää:

- edestakaiset venekuljetukset Kauppatori - Vallisaari - Kauppatori

- ammattioppaan palvelut saarikierroksen aikana, kesto n. 3,5 tuntia

- kierroksella päästään myös saaren suljettuun alueeseen

-kahvi/tee ja suolainen piiras (vaihtoehtoina kasvis / lohi, jotka laktoosittomia) Gluteeniton vaihtoehto pyydettäessä, ilmoita tästä tilauksen yhteydessä lisätiedoissa.

 

Huom. Minimi osallistujamäärä retkelle on 20 henkilöä. Jos tämä ei tule täyteen viimeistään viikkoa ennen retkeä, pidätämme oikeuden peruuttaa retken. Ilmoitamme mahdollisesta peruutuksesta sähköpostitse ja palautamme rahat välittömästi asiakkaille.

  • Kuva: Jarmo Nieminen
  • kuva: Jarmo Nieminen