Siirry sisältöön

Suomen oloissa ennennäkemätön kaikille avoin taidetapahtuma Helsinki Biennaali järjestetään Vallisaaressa 12.6.-26.9.2021. 

Biennaali avoinna syyskuussa ke-su klo 11-18, 1.-3.9. klo 11-20. Myös muina aikoina voi omatoimisesti käydä ihastelemassa ulkona sijaitsevia teoksia!

Helsinki Biennaali on kahden vuoden välein toistuva kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen merelliseen Helsinkiin. Ensimmäinen biennaali järjestetään ainutlaatuisessa ympäristössä, Vallisaaressa 12.6.–26.9.2021. Se esittelee 40 kuvataiteen huippua sekä Suomesta että maailmalta. Taidetta voi löytää niin vanhan tykkitien varrelta kuin ruutikellareista ja tyhjilleen jääneistä asuinrakennuksistakin. Nähdään taiteen aarresaaressa!

Vallisaari siirtyy uudelle aikakaudelle tänä kesänä järjestettävän Helsinki Biennaalin myötä.
”Helsinki Biennaali on kansainvälinen kuvataidetapahtuma, joka tuo korkeatasoisen nykytaiteen merelliseen Helsinkiin. Biennaaliin sisältyy myös työpajoja ja poikkitaiteellisia esityksiä sekä Vallisaaressa että muualla Helsingissä”. Tapahtuman kansainvälisestä markkinoinnista vastaa yhdessä HAM:in kanssa Helsinki Marketing.

Helsinki Biennaali tulee olemaan suuren huomion ja kävijämäärien kohteena kesällä 2021, joten nyt mm. kunnallistekniikkaa ja kulkuyhteyksiä saareen on pitänyt parantaa entisestään. Ennakkoarvioiden mukaan kävijöitä odotetaan moninkertainen kävijämäärä edellisvuosiin verrattuna. Metsähallituksen asiantuntijat ovat olleet mukana suunnittelemassa saaren turvallista ja luontoa kunnioittavaa käyttöä tapahtumassa.

Vallisaaressa on perinteisesti nautittu kulttuurista, pidetty tanssiaisia, maalattu maisemia ja järjestetty teatterikerhoja. Yleisölle avaamisen jälkeen 2016 alkaen saaressa on taas alettu järjestää taidetoimintaa, mm. Flash Vallisaari valotaidetapahtuma sekä Vallisaari-päivä musiikkiesityksineen. ”On upeaa saada kansainvälisesti merkittävä taidetapahtuma Helsingin saaristoon! Jotta laaja taidetapahtuma saadaan onnistumaan, tarvitaan myös toimivia palveluja. Saaren palveluja halutaan jatkuvasti kehittää ja parantaa sekä suunnata kävijöille sopiviksi. Biennaaliin odotettujen suurten kävijämäärien kannustamana on saareen saatu myös vesivessat sekä uudistettu vesi- ja viemäriverkosto, jotka ovat välttämättömiä palvelujen kehittämiselle”, kertoo saaren operatiivisista palveluista vastaava Johanna Karusuo Sea Sales Finlandilta*.

*Juva Shipping on siirtänyt Vallisaaren operatiivisten toimintojen hoitamisen tytäryhtiölleen Sea Sales Finland Oy:lle. Sea Sales Finland Oy:n päätoimiala on merellisten palveluiden välittäminen, myynti ja operatiivinen toiminta. Vallisaaren palveluiden lisäksi Sea Sales vastaa Aava Lines Oy:n charterliikenteen myynnistä.

Tapahtuma laajuudessaan tulee varmasti vaikuttamaan vahvasti myös muiden lähisaarten kuten Suomenlinnan, Lonnan ja Isosaaren toimintaan. Saaristoyrittäjät pyrkivät tekemään yhteistyötä ja tarjoamaan biennaalikävijöille mahdollisimman kokonaisvaltaisen saaristoelämyksen.
 

HAM:in tiedote Helsinki Biennaalista

Kuva: Helsinki Biennaali