Siirry sisältöön

Vallisaaren saavutettavuus                            

 

Vallisaari ja Kuninkaansaari eivät ole esteettömiä kohteita. Maasto on paikoin mäkistä ja hankalakulkuista. Kulkuväylät on päällystetty pääosin soralla ja murskeella ja paikoin kivellä. Epätasaisia osuuksia ei voi välttää. Sääolot vaikuttavat kulkuväylien tasaisuuteen, kovuuteen ja liukkauteen. ​Pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuvan henkilön kannattaa huomioida, että avustaja on välttämätön. Lastenrattaiden kanssa saarilla pystyy liikkumaan.

 

Vallisaaressa on Luotsipihan laiturin läheisyydessä sekä Torpedolahden satamassa inva-wc:t, jotka ovat käytettävissä avustajan kanssa. Vallisaaressa Aleksanterinkierroksen varrella on liikuntaesteisille soveltuva kuivakäymälä piknik-niityllä.

Vallisaaressa on konttikahviloita ja konttiravintola terassipaikoin. Kaikkiin kahviloihin on pari-kolme rappusta, joten avustajaa tarvitaan näissäkin.

Vallisaareen kuljetaan vesiteitse reittiliikenteen vesibussilla. Vallisaaren reittiliikenteestä vastaa Suomen Saaristokuljetus Oy (Kauppatori) ja JT-Line Oy (Hakaniemi). Lautalle pääsee manuaalipyörätuolilla. Sähköpyörätuolin sisäänpääsy vaihtelee liikennöitsijä- ja liikennöintilaiturikohtaisesti. Avustajan läsnäoloa suositellaan lauttaoperaattorien toimesta. Lisätiedot:

https://www.suomensaaristokuljetus.fi/vallisaari/

https://www.jt-line.fi/hakaniemi-vallisaari-helsinki-biennaali-lonna/lahtolaiturit-hakaniemi-helsinki-biennaali/

 

Helsinki Biennaali -tapahtuman saavutettavuudesta löydät lisätietoa täältä:  https://helsinkibiennaali.fi/esteettomyys-ja-saavutettavuus/