Siirry sisältöön

Vallisaari ja Kuninkaansaari eivät ole esteettömiä kohteita. Maasto on paikoin mäkistä ja hankalakulkuista. Kulkuväylät on päällystetty pääosin soralla ja murskeella sekä paikoin kivellä. Epätasaisia osuuksia ei voi välttää. Sääolot vaikuttavat kulkuväylien tasaisuuteen, kovuuteen ja liukkauteen. ​Pyörätuolilla tai rollaattorilla liikkuvan henkilön kannattaa huomioida, että avustaja on välttämätön. Lastenrattaiden kanssa saarilla pystyy liikkumaan.

 

Vallisaaressa on Luotsipihan laiturin läheisyydessä sekä Torpedolahden satamassa inva-wc:t, jotka ovat käytettävissä avustajan kanssa. Vallisaaressa Aleksanterinkierroksen varrella on liikuntaesteisille soveltuva kuivakäymälä piknik-niityllä.

Vallisaaressa on konttikahviloita ja konttiravintola terassipaikoin. Kaikkiin kahviloihin on korkeuseroja, mutta myös rampit pyörätuoleilla liikkuville.

Vallisaareen kuljetaan vesiteitse reittiliikenteen vesibussilla Kauppatorilta. Vallisaaren reittiliikenteestä vastaa kaudella 2022 Pörtö Line. Lautalle pääsee manuaalipyörätuolilla. Sähköpyörätuolin sisäänpääsy vaihtelee liikennöitsijä- ja liikennöintilaiturikohtaisesti. Avustajan läsnäoloa suositellaan lauttaoperaattorien toimesta.