Siirry sisältöön
Helsinki Biennaali 2023 esittelee 29 taiteilijaa ja kollektiivia
[]

BIENNAALI AVOINNA 11.6.-17.9. TI-SU KLO 11-18.

VALLISAAREN PALVELUT AVOINNA MA-SU, katso tarkemmat aukioloajat

Nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaali tuo Vallisaareen taideteoksia jälleen kesällä 2023. Helsinki Biennaali julkisti vuoden 2023 tapahtuman teeman ja 29 kansainvälistä taiteilijaa ja kollektiivia. Toista kertaa järjestettävä biennaali kantaa vuonna 2023 nimeä Uusia suuntia voi syntyä. Biennaalin on kuratoinut Joasia Krysa, ja sen tuotannosta vastaa HAM Helsingin taidemuseo. Helsinki Biennaali 2023 avautuu yleisölle Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta.

Vuoden 2023 Helsinki Biennaalin nimi Uusia suuntia voi syntyä viittaa vaihtoehtoiseen tapaan elää maailmassa ja ymmärtää sitä – sekä kuvitella muita mahdollisia tulevaisuuksia. Biennaalin teoksista noin puolet on uusia komissioita ja paikkasidonnaisia teoksia. Ne käsittelevät aikamme polttavia kysymyksiä, kuten ympäristötuhoa, poliittisia konflikteja ja teknologisen kehityksen vaikutuksia.  
 
Tänä vuonna Helsinki Biennaalin voi kokea sekä Helsingin Vallisaaressa että HAM Helsingin taidemuseossa. Lisäksi taideteokset ja muu biennaaliohjelma levittäytyvät ympäri kaupunkia, kuten Helsingin keskustakirjasto Oodiin, Stoaan sekä muihin julkisiin tiloihin. Helsingin Vallisaaressa nähdään ulkoilmateoksia, jotka käyvät hienovaraista dialogia ympäristön ja sen ainutlaatuisen ekosysteemin kanssa. Vallisaaren vanhoissa ruutikellareissa yleisö voi kokea täysin uusia tilausteoksia. Helsinki Biennaali 2023 on vahvasti läsnä myös digitaalisesti ja mukana on yhteensä kuusi verkkotaideteosta. Teokset ovat esillä osoitteessa helsinkibiennial.fi.  

Metsähallitus on Helsinki Biennaalin pääyhteistyökumppani. Yhteistyö HAM Helsingin taidemuseosäätiön kanssa ja biennaalin 2023 vuoden teema Uusia suuntia voi syntyä tuo mahdollisuuksia Metsähallitukselle ohjata kävijöitä taiteen ohella luontokokemukseen. Metsähallituksen Luontopalvelut kehittää Vallisaarta vastuullisena, monipuolisena ja helposti saavutettavana luontokohteena. Tavoitteena on monimuotoisen luonnon ja historian esiin tuominen modernilla ja osallistavalla tavalla. 

Luontoon.fi 30.3.2023

helsinkibiennaali.fi 30.3.2023